Kontakt Boka pass Inspiration

Pontus Carlsson´s stora satsning mot EM & VM

Kom å Hälsa valde att satsa på mig, att tro på att jag kan göra någon form av skillnad, det är därför jag skriver om mina tankar som cirkulerar kring drömmar träning och framtiden.

Pontus Karlsson, 26 år, 80 kg 184cm, ja detta är jag och mycket mer om det fysiska skall jag inte skriva om, detta är en mental läsning och på samma som alla fysiska förändringar så börjar det med en mental förändring. Vad är det som gör att man går upp kl 06:00, packar väskan och beger sig till simhallen, gymmet, löparbanan eller i mitt fall havet?
Många tror på den fantastiska missuppfattningen att det är vissa individers högsta önskan att göra just detta, vilket ger dem kraft att träna.
Jag kan med all säkerhet säga att så är det inte, vi drivs av många olika delar av vårt psyke, må de vara att må bra, se bra ut eller uppnå vissa mål så är det dessa i en kombination som gör att vi verkligen tar det steget ur sängen, ta bort en del och de andra fallerar. Jag tänkte jag skulle ta mig tid att prata om hur mitt steg helt plöstligt gick från att vara ett litet myrsteg till ett jättekliv. 
Det är inte den klassiska jag var fet och blev smal historien utan mer tvärtom. Jag hade bytt land, miljö och flytt från tryggheten i Sverige, ett land där jag var svensk mästare och självsäker till max, istället så befann jag mig nu i Australien. Landet där alla var livräddare och en sådan som mig försvann i massorna.
 

 

Jag började träna med en klubb som har en del av världseliten och tidigt så märkte jag att tekniken inte stämde, kroppen svarade inte och självsäkerheten var som bortblåst.
Helt plötsligt så blev det svårt att gå upp och träna på morgonen, men varför? Sporten jag älskar var ju här, havet jag älskade var här, kulturen jag älskade var här, men trots detta så var det enklare att gå upp kl 06:00 i ett kallt och mörkt Trollhättan för att köra en timme bräda i en sjö som höll knappa 16 grader med regn i luften.
För mig så var trygghet och självkänsla en stor del i min träning, jag hade precis gått upp något i vikt och min tidigare rippade kropp var inte lika skarp i spegeln, mina starter var inte snabbast längre på brädan, och min självkänsla sjönk. Det var många bäckar små, och helt plötsligt så kom jag inte iväg till träningen. Detta skedde i några dagar och huvudet började komma med ursäkter, ”det är för du slutat snusa”, ”det gör inget att missa detta”, ”du kan köra imorgon istället”. Känner du igen dig? Det är rätt vanligt för någon som börjat träna men lyckas inte riktigt hålla ut tillräckligt länge för att det skall bli rutin. Jag vill säga till er som känner såhär, ta ett steg tillbaka! När ni kommer i detta läge så är det inte att pusha igenom eller se någon motivations film på youtube, hitta vad som gör att ni går upp på morgonen! För mig var detta trygghet, jag behövde komma in i gamla träningsrutiner fast i en ny miljö, jag började träna på kvällarna och byggde upp min fysik igen och helt plötsligt så kunde jag gå ur sängen igen. Jag hade hitta min motivation igen, det som gjorde att jag verkligen kunde fortsätta att jaga mina drömmar!
Det finns ingen genväg, och det att tro att andra har det lätt är fel väg att gå, hitta din väg och lyssna på dina egna tankar, vad är det som gör att du går upp på morgonen?
Jag hoppas att ni tyckte om det jag skrev och kommer om Johanna tillåter fortsätta att dela med mina tankar från down under!
//Pontus Carlsson januari 2016