Kontakt Boka pass Inspiration

Medlemmar berättar om Kom å Hälsa

"Jag har en föreställning att när man går på gym så ska man slita och rycka och dra. Det är inte det jag är ute efter.
Det känns skönt i kroppen redan efter första gången, precis det jag söker och som jag vill ha det." //Ulrik 45

"Man blir glad när man kommer hit. Det känns jättebra att träna här." //Cecilia 40

"Ett fantastiskt koncept som inkluderar alla. Jag får vara med på mina villkor och jag känner mig som en i gänget" //Madeleine 63

"Det är familjärt och personligt. Johanna är otroligt positiv och man blir mer uppmärksammad här" //Catarina 45

"Detta är perfekt att komma och gå som man vill och att man får allsidig träning" //Hans 65

Livspusslet

"Det gör mig otroligt glad att se min fru när hon kommer hem från sin träning. Glad, pigg och fylld av energi. Det riktigt skiner om henne. Även för min del är det positivt att hon får social kontakt på gymmet. Eftersom vi båda nu, efter ett helt arbetsliv med varierade arbetstider, är inpå varandra i stort sett hela tiden är det viktigt att komma ifrån varandra lite då och då. Alla behöver få lite input utifrån. Egentid är oerhört viktigt för alla men också för att hålla liv i ett livslångt förhållande. Det gör oss båda gladare.
Även att se hur hennes kropp förändrats efter några månaders träning är härligt. "Fastare i hullet och gladare i nyllet"
Förstår också att den lugna småskaliga och prestiges-lösa miljön som finns vid hennes träningspass på Kom å Hälsa är oerhört viktigt för att hon ska må bra och älska sina pass. Faktum är att jag också funderar på att börja träna." //Medpassagerare 65+

När livet plötsligt tar andra vägar

"Våren 2013 drabbades jag av en stroke. Jag blev försvagad i höger sida, synen blev påverkad och jag hade svårt att vistas i stimmiga miljöer. Efter många resor till rehab och neurologen i Halmstad fick jag bättre balans och styrka. Jag provade på att arbeta men krafterna räckte inte till.

Hjärntrötthet och synbortfall förekommer även idag beroende på vilka miljöer som jag vistas i. Att kunna börja arbeta igen, att få ett socialt liv var en självklar del av mina tankar. Tyvärr stannade det bara vid tankar. Hösten 2015 insåg jag tillsammans med min läkare att jag ofrivilligt måste sluta att arbeta efter ett långt arbetsliv. Min vardag såg plötsligt annorlunda ut. Inga tider att passa, inga arbetsplatsmöten på kvällarna, mina arbetskamrater jobbade på som vamligt. En stor sorg, en smärta grep tag i min kropp. Jag blev ledsen, deppig och kände mig allmänt olustig.

Jag kämpade på och våren 2016 kunde jag ta långa promenader och så småningom även koordinera mina stavar. Stavgången tog mig tillbaka till att få lust att röra på mig varje dag men jag kände mig så ensam, saknade mina arbetskamrater och saknade den sociala tillhörigheten. 

När höstens kataloger damp ner i brevlådan väcktes en tanke att gå en kurs men där tog det stopp. Min make är min bästa vän och vi hade många fikastunder där många tips vändes ut och in på. Jag började söka på träningsmöjligheter i mindre grupper och en dag fick jag se på facebook en presentation om Kom å Hälsa.

Jag har köpt ett årskort, tränar i två gruppass per vecka och har fantastiska kompisar att träna med. Den lugna miljön, musiken, Johannas glädje och kunskap sprider sig som en balsam för kropp och själ. Jag längtar till min träning och att se hur min kropp förändrats och blivit så mycket starkare, humör och sömn har också blivit bättre.
Kom å Hälsa för mig är gemenskap, glädje och en plats där jag fyller mig med positiv energi." //Medlem 60

Mitt gym

"Idag är det invigning av nya lokaler på mitt gym, som jag hittade till för nästan ett år sedan. Då hade jag letat med ljus och lykta efter ett sätt (och ställe) att kunna träna, som fungerar med min dotter. De flesta gymen i stan är barn inte välkomna på...
Av en händelse snubblade jag på nån annons här på FB om ett gym som hette Kom å Hälsa, och skickade ett mail. Någon dag senare klev jag in på gymet och blev mycket trevligt bemött, och kände direkt att jag hade hittat hem. På K...om å Hälsa finns det ingen kroppshets och hysteri. Det finns inga dumma frågor. Det finns inga jobbiga vibbar om att man inte duger, eller är duktig nog, eller inte är smal nog, eller snygg nog, eller har tillräckligt snygga kläder, eller har rätt skor, eller alla andra saker som ligger som en tjock dimma i lokalen på de flesta andra gym man kliver in i. På Kom å Hälsa finns det enbart fokus på att man skall må bra, och att man skall ha roligt. Det finns enbart fokus på just DIG, och dina förutsättningar. Det finns en känsla av gemenskap och hjälpsamhet.
Och så finns där såklart Johanna Skoglund! Hon SER dig! För den du är och för de förutsättningarna just du har. Hon hjälper dig att nå dina mål. Hon ser till att du utför dina rörelser på rätt sätt, hon peppar dig och får dig att kämpa lite till. Hon får dig att må bättre. Inte för att du betalar varenda månad, utan för att hon faktiskt på djupet BRYR sig! Och det får du (nu svär jag...) fanimej inte på något annat gym!" //Mamma 30+

Jag kan simma

"Jag har gett mig själv världens bästa julklapp genom att lära mig simma!! Jag var väldigt rädd för vattnet innan och visste inte hur man simmade. Med vägledning från Johanna har jag efter 6 stycken privatlektioner lärt mig hur jag glider med ansiktet i vattnet, flyter på mage, reser mig och lägger mig, doppar huvudet, hur vattnet kan hjälpa mig, bröstsimsteknik mm. Idag kan jag simma 25 meter innan orken tar slut, men tänk dig på 6 gånger har jag lärt mig dessa grunder och nu är det mitt ansvar att öva vidare så jag kan fortsätta utvecklas och eventuellt så köper jag fler lektioner med Johanna Framöver" //40+