Kontakt Boka pass Inspiration

Lennart Jacobsson´s SM å VSM satsning 2018-

Idrott: Pistolskytte, grovprecision
Klubbtillhörighet: Ulricehamns Pistolklubb (UPK)
Historik: 2018, comeback efter några års uppehåll från skarpskyttet.
Meriter i pistolskyttet, historik: Gick direkt in i klass 2, 2018 (seriesystem, klass 1-3), jag jagade för att få tillbaka licensen.
Målet 2018: Var att jaga/vinna standardmedaljerna som krävdes för att nå klass 3, då är man klar för SM nästkommande år. Samt att jag behövde skjuta/träna in mig under säsongen.
Målet 2019: Här började allvaret med att från klass 2, ta mig upp till klass 3 (säsongen 2020) å för att mäta mig, möta dom bästa i den högsta divisionen. Jag presterade topp 5 i dom flesta tävlingar vilket är jämnt å bra. Både mitt mål med att ta mig upp till klass 3 klarade jag av, samt att kvalificera mig till SM 2020. Vi vann ett guld å  ett brons i lag i VSM 2019.
Målet 2020: Höjdpunkterna i år är att jag tar en av dom ca 20 finalplatser i vapengrupp A, i SM, samt att nå topp 13 i övriga tävlingar under året i vapengrupp A å B.

Hur förbereder du dig för säsongen 2020?

 • 6-8 timmar skytteträning per vecka, jag varierar träningen mellan torrklickning å skarpskytte.
 • 2-5 timmar fysisk träning per vecka, jag gymtränar å simmar för att klara av den fysiska biten både i skyttet men även privat. Jag kör styrketräning, rörlighets samt stabilitetsträning.
 • 2-5 timmar mental träning per vecka, blandar mellan mindfullness, inspirerande böcker/citat/individer å meditation. Denna del är nog så viktig som den fysiska träningen.

  -Jag vill gärna gå min egen väg!!
  Varför är det viktigt för dig?
  -Jag vill inte bli störd å bli påverkad av andra. Jag har min egen målinriktad väg som har funkat bra för mig hittills. I å med denna väg har jag kunnat klara av att hålla fokus hela säsongerna å lyckats bibehålla glädjen till sporten. En tävlingssäsong pågår mellan mars- oktober.

  Vad får du ut för positivt av ditt driv att hålla dig stark både fysiskt å mentalt, privat å som idrottare?
  -Privat; Min självkänsla stärks, jag orkar med en mer aktiv vardag, jobb å fritid. Samt att jag orkar mer att handskas bättre med motgångar som jag utmanas med i kropp, knopp å själ i min vardag.
  -Idrottare; Hjälper mig att hålla ett högt fokus å motivation i kropp å knopp å nå bra resultat på träning å tävling.

  Vad är dina drivkrafter till din idrottssatsning?
  -Jag tror på mig själv å att jag kan prestera å leverera det jag vill uppnå i denna idrott.
  -Det är en himla rolig idrott, träning å tävlingsform som jag kan utöva under lång tid framöver.
  -Jag är en tävlingsmänniska, hornen växer på mig när det blir allvar i tävlingsmomenten å det älskar jag.

  Hur förbereder du dig innan å till tävling?
  -Mentalt en dag innan, kontrollerar utrustningen, visualiserar tävlingsmomenten kvällen innan. Sömnen är även viktig.
  -Tävlingsdagen håller jag ett fokus genom att hålla mig för mig själv å gå in i min bubbla. Allt detta gör jag för att gå igenom alla momenten som skyttet kräver, för att jag ska kunna prestera mitt allra bästa den dagen.
  -En stadig frukost på morgonen grundar å ökar förutsättningarna för att hålla hela dagen. Under dagen fyller jag på med olika bars samt vatten å vätskeersättning. Jag avslutar alltid tävlingsdagen med en rejäl middag efteråt.
  -Uppvärmning, med pulshöjande rörelser, få igång kroppens olika delar för att förbereda den för tävling.
  -Varje tävlingsgrupp håller igång ca 1,5 timmar å jag tävlar i 1-3 olika grupper på samma dag.

  Hur ser motståndet ut 2020?
  -Det är tufft, jämnt mellan många duktiga skyttar. Konkurrensen är hård. Det skiljer så lite på poängen mellan guld å en topp 10 placering.

  Har du gjort några förändringar inför 2020?
  -Jag har frågat om råd å hjälp.
  -Jag har hittat stöd i personer å företag inom olika proffessioner, som kommer få mig prestera ännu lite bättre i år. Tex; mental å fysisk tränare för att nå ytterligare framgångar utifrån mig, min kropp å min redan breda kunskap.
  -Kom å Hälsa är ju en av mina samarbetspartners sedan 6 september 2018 men även där har vi utvecklat å snäppat upp ett till steg att jobba tillsammans med mental å fysisk träning. Det känns mycket bra å Johanna besitter mycket kunskap om helheten i det mesta, vilket underlättar min vardag å träning för mig att jag även har det mesta i min närhet.

  Vad för typ av individer utövar pistolskytte?
  - Alla möjliga skulle jag vilja säga. Från dom yngre till äldre pensionärer, alla oavsett kön.
  -Man lägger ner den tid å kostnad man själv vill lägga ner på denna härliga idrott.
  -Det är en fin gemenskap i klubbarna å det är lätt att komma in som ny eller nygammal utövare. Väl ute på tävlingsbanorna råder en ödmjuk stämmning sinsemellan idrottsutövarna.

  "Ödmjukhet är väldigt viktigt för mig, gentemot mig själv, mina skyttekompisar å sporten." //Lennart Jacobsson 2020

  "Tänk inte, känn!" /Bruce Lee /
  Johanna Skoglund, Kom å Hälsa 2020